Duurzame aandacht door Yoga laat duurzame verandering ontstaan.

Placeholder image Vanuit Nei Tao's yoga ontstaat vanzelf verdieping.
De juiste ontspanning bevrijdt ons van lichamelijke en geestelijke spanningen. En laat ons tot rust komen.
Hoe meer we ontspannen, hoe groter de rust. Hoe meer rust, des te dieper de ontspanning. Wanneer we bewust ontspannen, leren we op den duur beter met onze energie om te gaan. Voor alle trainingsvormen is het nodig om eerts een basis te ontwikkelen.Daarna kan het zich verdiepen. Dit geldt ook voor Yoga.

Er zijn wekelijkse Yogalessen.
Momenteel dinsdag avond 20:30-21:30 en woensdag avond 20:15-21:45.
De doorlopende lessen kosten momenteel €32,- per maand. U kunt zich opgeven via het contact formulier.
U kunt in de doorlopende groepen het beste een probeermaand meedoen. Kosten: €25,-
Vanwege de corona wordt de groepsgrootte verkleind naar maximaal 4 deelnemers.(1,5 meter)Daardoor zal het lesgeld verhoogd worden, informatie volgt nog.
Nog even dit:
Hoe Yoga op je inwerkt kun je niet in 1 les beoordelen. Dat geldt zeker voor de Nei Tao's Yoga van de doorlopende groepen.

Dit zijn de groepen die doorgaan met wekelijkse lessen en zijn doorgaans langer bij elkaar. Om aan deze groepe te kunnen deel te nemen, is ervaring met Yoga wenselijk. Ervaring met energiewerk is ook prima. In deze groepen gaan we met de oefeningen voorbij de beginners oefeningen.
We richten ons vooral op de verdieping van de ervaring en daarvoor maken we gebruik van verschillende methodieken: Tibetaanse Kum Nye, Chinese Chi Gong, Indiase Hatha Yoga, Boeddhistische Mindfulness en Jin Shin.

Herhaling van de oefeningen geeft in Hatha Yoga de duurzame verdieping.
Daarvoor is het echter wel belangrijk dat je niet afzakt naar routinematig handelen en open blijft staan voor wat er zich in de oefening aandient. Wanneer je tijdens het oefenen open en aandachtig blijft kijken, leer je op een natuurlijke manier en verdiept de Yoga zich bijna vanzelf.
De oefeningen zijn een middel om te leren luisteren naar je eigen lichaam en gevoel, zodat je kunt leren waar je eigen grenzen en mogelijkheden liggen. Door met aandacht te blijven oefenen verdiept het je bewustzijn en groeit de verdieping van de Yoga.

Wanneer je langer onderweg bent in je verdiepingsproces door middel van de oefeningen, kan de behoefte ontstaan om dieper en verder te gaan. In deze fase ga je vanzelf geleidelijk richting meditatie. Door de gerichte aandacht kom je in aanraking met een andere vorm van bewustzijn. Dit bewustzijn is helder en open en maakt een meer ontspannen en open levenswijze mogelijk.
Het ontplooien van ons bewustzijn door ontspanning, aandacht, stilte en zitten noemen we meditatie. In de geoefende fase groei je vanzelf naar meditatie toe. De basisoefeningen leiden vanzelf naar verdieping van de open toelatende aandacht die er voor meditatie nodig is. De effecten van de oefeningen, aandacht, en bewustwording gaan elkaar dan versterken en leiden tot groei en ontplooiing.
Dit komt neer op nog meer loslaten en toelaten van wat er zich aandient en daar weer opnieuw van leren.


Er is ook een andere website over Jin Shin massage therapie.