Jin Shin Jyutsu® Amersfoort is een onderdeel van Yoga centrum Nei Tao
Linnaeus-serre 2 3823 DL Amersfoort tel.033-4550190 www.neitao.com


logo

In de helderheid en eenvoud van ontspanning schuilt een grote kracht.

Het is een kleine greep uit opmerkelijke verhalen uit mijn eigen praktijk.
De problemen waar mensen zich bij mij melden zijn zeer verschillend. De een heeft een 'groter' probleem dan de ander, maar dat is in JSJ niet relevant.
Eenvoudige oplossingen voor grote problemen, dat wel. Jin Shin Jyutsu ziet “problemen”als projecten waar je aan kunt werken. Je staat niet met lege handen.

”Soms is een probleem zwaar en moeilijk, maar er zijn ook altijd lichtpuntjes. Door de loop van tijd en mijn ervaringen heb ik geleerd dat ik nog steeds kan leren van de Jin Shin Jytusu sessies. Ik voel mij gesterkt door mijn behaalde resultaten en voel me nog steeds uitgedaagd om telkens opnieuw te onderzoeken en te leren. De een is de ander niet en er is geen probleem hetzelfde als een ander.”

 

OPMERKING:
Jin SHin Jyutsu is geen therapie die een dokter vervangt. Twijfel je, raadpleeg je huisarts over je klacht.

Stress en muisarm
"Ik ontspan mij beter en kan de druk beter aan. De RSI die ik had is sterk verminderd. Ik kan hem nu ook meer zien als graadmeter. Hij heeft een duidelijke signaalfunctie gekregen."
Opmerking:
Een zelfstandig ondernemer die last had van de bekende muisarm. De fysiotherapie was klaar met hem, maar er bleef nog veel spanning aanwezig. Daar kon hij niet alleen uitkomen. Na 4 sessies was de lucht alweer opgeklaard. De RSI was grotendeels verdwenen en daarna volgde een diepere ontspanning die hem duidelijk maakte anders met de spanningsgegevens in zijn leven en werk om te gaan. Hij liet de spanning voor hem werken in plaats van tegen zich door er telkens tegen te knokken.

Hoofdpijn
"Mijn hoofdpijn is weg, ik maak mij minder druk om alle drukte om mij heen. Ik slaap ook beter en wordt fitter wakker. Dingen op het werk overkomen mij minder, ik heb het idee zaken beter in de hand te hebben door er juist minder bovenop te zitten."
Opmerking:
Een manager die werd geplaagd door veel stress op de werkvloer. Hij probeerde op de hem bekende manier tot oplossingen te komen, maar liep alsmaar vast. Totdat hij teveel 'last' kreeg van lichamelijke verschijnselen die hem waarschuwden dat hij moest gaan ontspannen. Dit kon als snel opgelost worden in 4 sessies. In de sessies daarna verbeterde sterk zijn functioneren en kon hij anders kiezen.

Hartkloppingen en hyperventilatie
Een jonge vrouw die plotseling overvallen werd door een hartkloppingen en een hyperventilatie aanval. Ze begrip het niet. “Ik ben altijd positief ingesteld en vrolijk.” Na 4 sessies verdween de onrust en de hartkloppingen. “heerlijk die innerlijke rust”.
Opmerking:
Het was voor deze vrouw een verassing om te merken dat je ook ondanks een positieve levenshouding aanhoudende stress kunt ontwikkelen. Ze nam de aangeboden zelfhulp serieus en helpt zichzelf nu verder.

Ademhaling en slaapstoornis
"Alles stroomt weer, ik slaap weer diep en mijn ademhalingsprobleem is verdwenen."
Opmerking:
Een vrouw van 75 jaar die zich bij mij melde met onder andere ademhalingsproblemen en slapeloosheid. Er was veel in een korte tijd in haar leven gebeurd waardoor ze van slag was geraakt. In 4 sessies was er door de JSJ al een normalisering ontstaan. De klachten verdwenen.

Slaapstoornis en depressie
"Ik slaap dieper en vaster. Mijn depressieve gevoel is weg. Ik kan de dingen meer op hun beloop laten, ook de kinderen."
Opmerking :
Een jonge vrouw die bij na de geboorte van haar tweede kind last van depressies kreeg. Haar eigen perfectionisme zat haar in de weg. Het tweede kind was heel anders dan het eerste rustige kind. Het was even zoeken naar de juiste ingang door middel van JSJ, maar in de 6e sessie lukte het. De vrouw heeft geen last meer van depressies en heeft inmiddels een 3e kind.

Depressie en menstruatie
"Ik hoor de vogels weer fluiten en ik voel de zon weer, ik kan weer lachen."
Opmerking:
Een jonge vrouw die last had van menstruatiestoornissen en zich depressief voelde. Het was leuk om te zien dat iemand die altijd zeer timide over kwam, ineens straalde en mij helder en open met een brede glimlach aankeek.

Inspiratie kwijt
Een interim manager die merkte dat hij geen energie en geen inspiratie meer had. Na 5 sessies was de inspiratie weer terug van weggeweest en keerde langzamerhand ook zijn energie terug.
Opmerking:
Deze situatie maakt duidelijk dat energie en JSJ op meerdere nivo’s zijn uitwerking heeft. Geen energie, geen inpspiratie. Wel inspiratie, weer energie hebben voor. De kunst is het evenwicht in de gaten te houden. De twinkeling in zijn ogen was terug.

Overspannen
"Toen ik begon aan de Yoga stond ik op het randje van een afgrond van overspannenheid. Yoga trok mij daarvan weg. De JSJ sessies die daarna volgden losten in mij nog meer op en trokken mij over het midden. Door Yoga te blijven doen en de innerlijke transformatie te volgen veranderde dat uiteindelijk mijn manier van omgaan met mijn dagelijkse stress. Als ik nu in de ochtend mediteer stap ik veel rustiger die drukke dag in en kan ik beter mijzelf handhaven."
Opmerking :
Een hoofdredacteur van een tijdschrift die een tijd op Yoga en meditatielessen heeft gevolgd. Hij was altijd zeer kritisch en stelde vaak de verstandige vraag; 'wat heb ik er aan'. Dingen moesten voor hem vooral nut hebben. Hij stond open voor ervaringen en bleef tevens opmerkelijk kritisch. Niets mis mee.

Kanker en levensenergie
Een vrouw van 45 met leverkanker. Het ziekenhuis gaf geen prognose en werkte niet echt meer mee, behalve voor de regelmatige bloedcontrole. Ze deed er echter alles aan om het probleem op te lossen. Ze had ook last van ontspanningklachten en depressies.
De ontspanning die JSJ haar gaf, maakte ook veel boosheid, verdriet en angst los. Soms leek het er op alsof de depressie nog dieper werd. In de 11e sessie kozen we ervoor het roer om te gooien. Daarna klaarde ze per sessie meer en meer op. Twee zorgelijke mensen kwamen in de 13e sessie stralend binnen.


Opmerking:
Haar 'levensenergie' was volledig geblokkeerd. Door met JSJ die basisenergie weer in beweging te brengen kwam ze er weer bovenuit.Dit wil niet zeggen dat JSJ kanker doet verdwijnen!
Wel is het zo dat haar weerbaarheid door de ontspanning krachtiger werd, ze voelde zich ondanks haar ziekte prettiger. Ze kreeg weer zin om te knokken.
Helaas is deze lieve mevrouw na een jaar overleden.