Jin Shin Jyutsu® Amersfoort is een onderdeel van Yoga centrum Nei Tao
Linnaeus-serre 2 3823 DL Amersfoort tel.033-4550190 www.neitao.com


Voor de meeste mensen begint hun Jin Shin Jyutsu pad daar waar het voor Jiro Murai ook begon. Hij had een probleem en daar wilde hij mee om kunnen gaan. Voor meesten is het echter vaak zo dat er een klacht is en dat men daar vanaf wil. Plotselinge hartkloppingen, hyperventilatie, slecht slapen etc. We stappen dan naar een ander toe om ons te laten helpen door middel van sessies, we vragen hulp. Het is dan handig als dit kan bij een ervaren iemand.

“Omdat ik echter meer dan 20 jaar ervaring met ontspanning en Jin Shin Jyutsu heb, kan ik je beter op weg helpen. Door de tijd heen heb ik een manier van werken met Jin Shin Jyutsu ontwikkeld die hout snijdt. Die methode is ook over te dragen en aan een ander te leren”.

OPMERKING:
Naast de Jin Shin Jyutsu maak ik ook gebruik van aanvullende methodieken, zoals Yoga en Qi Gong. Maar ook coachingstechnieken.

De sessie kosten €40,- pers stuk. Voor het basisproces ga ik uit van 6 tot 8 sessies.

Klachten zijn er net als mensen in soorten en maten. Maar omdat we een lichaam hebben zijn het vaak lichamelijk ervaarbare klachten. Het voert te ver om alle klachten die bestaan op te noemen maar je kunt zeggen dat men baat vindt bijvoorbeeld deze soorten klachten.

Een kleine greep:
- Dagelijkse, blijvende stress en spanningen
- Slaapstoornissen
- Blokkades in je lichaam die zorgen voor allerlei lichamelijke en psychische klachten
- Hyperventilatie en ademstoornissen
- Nek, schouder en rugklachten die stress gerelateerd zijn
- Wanneer je alsmaar aan het piekeren bent en niet meer kunt voelen
- Als je in therapie bent en via je lichaam en de procesmatige ontspanning meer zicht wiltkrijgen op jezelf

Uw klacht hoeft er natuurlijk niet bij te staan, maar kan misschien hierin wel in de lijst(pdf) staan.

Psychosomatische klachten hebben vaak te maken hebben met ontspanning.
In Jin Shin Jyutsu gaat het niet zozeer om de klachtenbehandeling, maar draait het meer om “hoe kom ik weer terug in balans, in mijn eigen kracht, zodat ik weer verder kan?
Ontspanning is de sleutel en tegelijkertijd het individuele proces wat leidt tot een nieuw evenwicht.


Ontspanning bestaat uit 3 opeenvolgende lagen:

1. Het gevoel dat we als prettig ervaren. We voelen tintelingen of de huid kriebelt. We krijgen het warmer. Onze adem en hartslag worden rustiger, etc.
“Dit is meestal een prettige ervaring, maar voor sommige mensen kan dit te snel gaan en hebben ze meer tijd nodig om te wennen.”

2. Na het ontspannen aan de oppervlakte volgt een diepere laag die innerlijke onrust met zich mee kan brengen. Je vraagt jezelf dan af, waar is dat prettige gevoel gebleven? Geduld is hier het sleutel woord. De mate en hoeveelheid van onrust die vrij komt door de ontspanning heeft tijd nodig om tto bedaren te komen.

3. Dit is de laag van volledige rust en gevoelens van stilte en ruimte.
Hier wacht de beloning van het geduld wat je opbrengt als je door de 2e laag heen gaat. Dit is wat we eigenlijk willen maar niet meteen bereikbaar is in ons dagelijks leven.

Verandering van stemming en algemeen gevoel over zichzelf wordt door de meeste mensen als volgt verwoord:

  • “Ik ben meer in mijn centrum”
  • “Ik kan meer afstand houden van de drukte van alledag, ik wordt er niet door beheerst”
  • “Ik accepteer mijzelf meer zoals ik ben”
  • “Ik neem de dingen rustiger op, het beheerst mij niet”
  • “Doordat ik meer afstand neem heb ik betere controle”

Praktisch houdt dit dan ook vaak in dat er meer algehele rust ervaren wordt. De klacht die gerelateerd was aan de overmatige druk op verdwijnt en hanteerbaarder wordt.

Door de procesmatige gestuurde ontspanning ontstaat er een beter contact met je lichaam. Je leert op den duur de spanning en ontspanning beter van elkaar te onderscheiden. Je voelt eerder wanneer het te spannend wordt en dan kun je eerder maatregelen nemen.
Het onderhouden van je evenwicht is dan iets wat jezelf in de hand hebt. Zelfredzaamheid is nodig om na de sessies niet terug te vallen in het oude patroon.
Daarom krijgt men tijdens en na de sessies, oefeningen mee en leert men de Jin Shin Jyutsu op zichzelf toe te passen. Aanvullende oefeningen kunnen ook bestaan uit Qi Gong of de Yoga komen. Hierdoor kan men na de sessies verder zonder hulp.