Persoonlijke ervaringen

Het is een kleine greep uit ervaringen uit mijn praktijk. De problemen waar mensen zich bij mij melden zijn verschillend.
De aard van het probleem dat is in deze manier van werken niet relevant. Eenvoudige oplossingen met handvaten om het later zelf aan te pakken. De toestand waar men zich bevindt worden niet gezien als “problemen” als iets waar je aan kunt werken. Je staat, letterlijk, niet met lege handen. Je kunt er zelf ook mee aan de slag...

”Soms is een probleem zwaar en moeilijk, maar er zijn ook altijd lichtpuntjes. Door de loop van tijd en mijn ervaringen heb ik geleerd dat ik nog steeds kan leren van de Jin Shin sessies. Ik voel mij gesterkt door de behaalde resultaten. En ik voel me nog steeds uitgedaagd om telkens opnieuw te onderzoeken en te leren.
De een is de ander niet en er is geen probleem hetzelfde als een ander probleem en vraagt zijn eigen aanpak.
Hieronder vindt u een aantal ervaringen gerubriceert. Opvallend is in mijn ervaring altijd de verandering naar blijdschap en lichtheid, ook als het probleem alleen maar beter hanteerbaar is geworden.
Als uw probleem er niet bij staat, stel uw vraag. Gebruik de contact pagina, stuur een E-mail.

Stress en muisarm:
"Ik ontspan mij beter en kan de druk beter aan. De RSI die ik had is sterk verminderd. Ik kan hem nu ook meer zien als graadmeter. Hij heeft een duidelijke signaalfunctie gekregen."
Opmerking:
Een zelfstandig ondernemer die last had van de bekende muisarm. De fysiotherapie was klaar met hem, maar er bleef nog veel spanning aanwezig. Daar kon hij niet alleen uitkomen. Na 4 sessies was de lucht alweer opgeklaard. De RSI was grotendeels verdwenen en daarna volgde een diepere ontspanning die hem duidelijk maakte anders met de spanningsgegevens in zijn leven en werk om te gaan. Hij liet de spanning voor hem werken in plaats van tegen zich door er telkens tegen te knokken.
Hoofdpijn:
"Mijn hoofdpijn is weg, ik maak mij minder druk om alle drukte om mij heen. Ik slaap ook beter en wordt fitter wakker. Dingen op het werk overkomen mij minder, ik heb het idee zaken beter in de hand te hebben door er juist minder bovenop te zitten."
Opmerking:
Een manager die werd geplaagd door veel stress op de werkvloer. Hij probeerde op de hem bekende manier tot oplossingen te komen, maar liep alsmaar vast. Totdat hij teveel 'last' kreeg van lichamelijke verschijnselen die hem waarschuwden dat hij moest gaan ontspannen. Dit kon als snel opgelost worden in 4 sessies. In de sessies daarna verbeterde sterk zijn functioneren en kon hij anders kiezen.
Hartkloppingen en hyperventilatie:
Een jonge vrouw die plotseling overvallen werd door een hartkloppingen en een hyperventilatie aanval. Ze begrip het niet. “Ik ben altijd positief ingesteld en vrolijk.”
Na 4 sessies verdween de onrust en de hartkloppingen. “heerlijk die innerlijke rust”.
Opmerking:
Het was voor deze vrouw een verassing om te merken dat je ook ondanks een positieve levenshouding aanhoudende stress kunt ontwikkelen. Ze nam de aangeboden zelfhulp serieus en helpt zichzelf nu verder.
Ademhaling en slaapstoornis:
"Alles stroomt weer, ik slaap weer diep en mijn ademhalingsprobleem is verdwenen."
Opmerking:
Een vrouw van 75 jaar die zich bij mij melde met onder andere ademhalingsproblemen en slapeloosheid. Er was veel in een korte tijd in haar leven gebeurd waardoor ze van slag was geraakt. In 4 sessies was er door de JSJ al een normalisering ontstaan. De klachten verdwenen.

Kanker en levensenergie
Een vrouw van 45 met leverkanker. Het ziekenhuis gaf geen prognose en werkte niet echt meer mee, behalve voor de regelmatige bloedcontrole. Ze deed er echter alles aan om het probleem op te lossen. Ze had ook last van ontspanningsklachten en depressies. Haar man was er altijd bij ter ondersteuning.
De ontspanning die JSJ haar gaf, maakte ook veel boosheid, verdriet en angst los. Soms leek het er op alsof de depressie nog dieper werd.
In de 11e sessie kozen we, na overleg met elkaar, ervoor het roer om te gooien. Daarna klaarde ze per sessie meer en meer op. Twee zorgelijke mensen kwamen in de 13e sessie stralend binnen.
Opmerking:
Haar 'levensenergie' was volledig geblokkeerd. Door met JSJ die basisenergie weer in beweging te brengen kwam ze er weer bovenuit.
Dit wil niet zeggen dat JSJ kanker deed verdwijnen! Wat wel gebeurde was dat haar weerbaarheid en innerlijke veerkracht,door de Jin Shin krachtiger werd, ze voelde zich ondanks haar ziekte prettiger. Ze kreeg weer zin om te knokken. Helaas is deze lieve mevrouw na een jaar overleden.
OPMERKING:
Naast dit verhaal kan ik meerdere kanker verhalen zetten. Mijn uitgangspunt in dit soort situaties is open. Ik weet inmiddels dat met Jin Shin veel kan, maar ik weet ook dat kanker een ziekte is. En valse hoop wil ik nooit geven, ondanks dat ik inmiddels weet dat er met Jin Shin veel mogelijk is.

Inspiratie kwijt:
Een interim manager die merkte dat hij geen energie en geen inspiratie meer had. Na 5 sessies was de inspiratie weer terug van weggeweest en keerde langzamerhand ook zijn energie terug.
Opmerking:
Deze situatie maakte duidelijk dat energie en JSJ op meerdere nivo’s zijn uitwerking heeft. Geen energie, geen inpspiratie. Wel inspiratie, weer energie hebben voor. De kunst is het evenwicht in de gaten te houden. De twinkeling in zijn ogen was terug.
Overspannen:
"Toen ik begon aan de Yoga stond ik op het randje van een afgrond van overspannenheid. Yoga trok mij daarvan weg.
De Jin Shin sessies die daarna volgden losten in mij nog meer spanningen op, en trokken mij terug naar mijn eigen centrum. Door Yoga te blijven doen en de innerlijke transformatie te volgen veranderde dat uiteindelijk mijn manier van omgaan met mijn dagelijkse stress. Als ik nu in de ochtend mediteer stap ik veel rustiger die drukke dag in en kan ik beter mijzelf handhaven."
Opmerking:
Een hoofdredacteur van een tijdschrift die een tijd op Yoga en meditatielessen heeft gevolgd. Hij was altijd zeer kritisch en stelde vaak de verstandige vraag; 'wat heb ik er aan'. Dingen moesten voor hem vooral nut hebben. Hij stond open voor ervaringen en bleef tevens opmerkelijk kritisch. Niets mis mee.

Slaapstoornis en depressie:
"Ik slaap dieper en vaster. Mijn depressieve gevoel is weg. Ik kan de dingen meer op hun beloop laten, ook de kinderen."
Opmerking:
Een jonge vrouw die bij na de geboorte van haar tweede kind last van depressies kreeg. Haar eigen perfectionisme zat haar in de weg. Het tweede kind was heel anders dan het eerste rustige kind. Het was even zoeken naar de juiste ingang, maar in de 6e sessie lukte het. De vrouw heeft geen last meer van depressies en heeft inmiddels een 3e kind.
Depressie en menstruatie:
"Ik hoor de vogels weer fluiten en ik voel de zon weer, ik kan weer lachen."
Opmerking:
Een jonge vrouw die last had van menstruatiestoornissen en zich depressief voelde. Het was leuk om te zien dat iemand die altijd zeer timide en geslotenop mij over kwam, ineens straalde en mij helder en open met een brede glimlach aankeek.
Gevoelens en emoties niet voelen:
Een jonge vrouw die voor haar gevoel in een harnas zat. Er kwam geen gevoel naar binnen, maar er kon ook niets meer naar buiten. Het was het gevolg van een langdurige stalk periode in haar leven. Die inmiddels voorbij was. Als zelfbescherming had ze bewust een harnas-verdediging opgetrokken, maar kon het pantser niet meer loslaten.
Opmerking:
Na de 4e sessie ontstonden er openingen. Het onnodige pantser werd in de 4 navolgende sessies definitief opgeruimd. Opnieuw blijdschap en lichtheid.


Nei Tao heeft ook een andere website over massage therapie.