Chi walk, verfrissend en ontspannend

“De essentie van wandelen is de langzame weg. Het is het tegenoverstelde van’sneller,hoger, sterker’. Alles gaat langzamer als ik wandel; de wereld lijkt vriendelijker.”
Erling Kagge: Het plezier van wandelen.

Ontspan actief vanuit je eigen energie. Chi walk is afgeleid van de Chinese Chi Gong methode om te werken met energie. Chi walk is actief en is verfrissend na een dag werken en geeft weer nieuwe energie. Maar, maakt in de ochtend ook een frisse en ontspannen dag mogelijk.

Het ziet er op het eerste gezicht uit als snelwandelen. Maar schijn bedriegt. Het onderscheidt zich hiervan op wezenlijke onderdelen. Niet alleen omdat het een andere cultuur als achtergrond heeft, maar ook in de uitvoering en het doel wat het wil bereiken.
Het is actief en is verfrissend na een dag werken en geeft weer nieuwe energie. Maar het is meer, het is ook een manier om aandachtig ( mindful) te bewegen. Innerlijk los te komen van stress en spanningen. Het biedt meditatief te wandelen, zodat er ook een innerlijke ontwikkeling kan plaatsvinden. En dat vindt allemaal plaats buiten, in de buitenlucht, een gezonde bezigheid dus...

Wil je meer energie meer in beweging wilt brengen dan wandel je actiever dan wanneer je meditatief wandelt. Het actief Chi wandelen komt dan ook zichtbaar actiever over en genereert direct meer voelbare energie dan dat de meditatieve wandeling lijkt te doen. Het lijkt op snelwandelen, maar is het niet!
Het is je behoefte die je keuze bepaalt en die je dan die vorm van energie oplevert die jij wilt hebben.Maar vergis je niet. Ook een meditatieve wandeling kan energie opleveren. Naast de actieve en meditatieve vormen van wandelingen kennen we in de Chi Gong ook het wandelen als een beer of het wandelen als een kraanvogel of het lopen als een kat. Of zelfs het staan als een boom. Dit zijn voorbeelden van klassieke Chi Gong oefeningen om op een ander manier energie te genereren.

Locatie: In en rondom het park Shothorst in Amersfoort Noord.
Startpunt: We verzamelen en starten bij de ingang van park Shothorst, aan de zijde van het open veld.
Datums workshops: Wegens persoonlijke omstandigheden gaan de workshops niet door op 10 een 17 juli.
Tijdstip: De workshops starten om 10:00 en eindigen ongeveer om 11:00.
Kosten per workshop:€5,- per keer, of 20,-voor alle datums.
Inschrijven van tevoren is gewenst en kan via de contact pagina.

Vraag: Moet ik conditie hebben voor Chi Walk?
Antwoord: Nee, Chi walk is laagdrempelig en vraagt geen conditie.
Vraag: Is Chi walk zweverig?
Antwoord: Nee, het is down to earth.
Vraag: Draag ik speciale kleding?
Antwoord: Nee, los zittende kleding en gemakkelijk lopende schoenen is voldoende. Als het kouder wordt is dunne laagjes kleding het prettigst.
Vraag: Ik heb veel last van stress en spanningen kan ik dan meedoen?
Antwoord: Jazeker, het zal je helpen te ontspannen.

Vraag:Is Chi walk hetzelfde als Mind-walk?
Antwoord:Nee Chi walk loopt op een ander manier, en gebruikt hoofdzakelijk aanvullende Chi Gong oefeningen.
Indien uw vraag of antwoord er niet tussen zit, stel dan gerust uw vraag via de contactpagina.


Er is ook een andere website over Jin Shin massage therapie.