Placeholder image
Geworteld als een boom, die meebuigt met de wind, dat is Chi Gong.
Chi Gong betekent werken met energie. Chi(energie) is het sleutelwoord.
De Chinese Chi Gong is heel oud en kent talloze stijlen en technieken. Met de inzet van de juiste technieken en vormen is het geschikt voor jong en oud.
Door Chi Gong ontstaat een andere ontspanning dan in Yoga of de Jin Shin. Je bent ontspannen, maar ook alerter.
Niets gebeurd zonder jouw inzet. Innerlijke "kracht" komt van binnenuit en veranderingen ontstaan in ontspannen alerte rust.
Begin september en eind augustus zijn er workshops gepland, klik hier voor agenda.

Het Chinese begrip Chi betekent energie.
Bij sportief bewegen voor je gezondheid draait het meestal om bewegen. Het verbeteren van jezelf door het verleggen van je grenzen staat vaak voorop.
Maar de Chi Gong beoefenaren zien dat anders. Zij gaan er ook anders mee om. Bewegen begint in de Chi Gong bij het ontspannen en een ogenschijnlijke stilstand.
Het Zhan Zhuang, stil staan als een boom, is vaak het begin van de Chi Gong.
Zhan Zhuang is niet zo maar "stil staan" het is een zachte, maar krachtige manier om te ontspannen en een stabiele innerlijke kracht te ontwikkelen.
Het staan helpt je de Chi te sturen en in balans te brengen.
Hierdoor ontwikkel je een ontspannen innerlijke kracht, doorzettingsvermogen en groeit je vitaliteit.

Het belangrijkste uitgangspunt van de Chi Gong is dat we uit energie(Chi) bestaan en dat we vanuit energie functioneren.
Energie is altijd in beweging. Het staat nooit stil. In Chi Gong wekken we energie op en geven het richting, Het evenwicht, de balans, waar we streven is niet een statisch.
Er is geen stilstand. Chi moet in beweging blijven. Door de Zhan Zhuang is men op een kalme manier en praktische manier bezig met energiebeheer.
Na de Zhan Zhuang komen er in de les vaak de bekende vloeiende zachte bewegingen, maar ook meditaties en visualisaties.

Er zijn wekelijkse Chi Gong lessen. U kunt zicht via het contact formulier opgeven. Momenteel op dinsdag avond 19:15-20:15 en op donderdag avond 19:30-20:30.
In de dinsdag groep vertrekken we vanuit actievere Chi Gong en de donderdag groep vertrekt vanuit de Zhan Zhuang, het stil staan.
Het lesgeld is €32,- per maand. Uitproberen kunt u met een probeermaand: kosten €25,-


Jin Shin Yoga en Mind en Body Training zijn bedacht en ontwikkeld door Twan Robben 2018 ©