twan
Sinds ik in 1982 met Yoga begon, is ontspanning, bewustwording en de helderheid die er daardoor ontstaat, deel van mijn levensweg.
Na 8 jaar Yoga lessen gevolgd te hebben werd ik gevraagd om zelf Yoga te gaan geven, bij Nico Ceelie en zijn vrouw Rita.

Op verschillende manieren en langs verschillende wegen kwam ik telkens tot de ontdekking dat de open helderheid als gevolg van diepgaande ontspanning onverwoestbaar is. Of het nu door Yoga, Reiki, Shiatsu, Chi Gong, Jin Shin Do of de Jin Shin Jyutsu was. In mijn ervaringen zijn ze wezenlijk met elkaar verbonden, de rode draad is energiewerk.
Zo is bijvoorbeeld mijn Yoga vorm een mix van aandachtstraining en energiewerk. Daarvoor haal ik veel van de oefeningen uit de verschillende disciplines. Het een vult het andere aan. Zo werkend is mijn nieuwste activiteit Mind in Body Training ontstaan. Door 25 jaar gegroeide ervaringen die zijn vorm uiteindelijk vindt in deze methodiek. Deze wordt ook ondersteund door de nieuwste neurologische bevinding over de manier waarop onze hersenen functioneren.

Maatschappelijk werker, Sportmasseur, Shiatsu therapeut, Jin Shin Do/Jin Shin Jyutsu, Yoga, Reiki (masterschap), Tai Chi Tao, Chi Gong, de Reis naar Binnen. En ondertussen Boeddhistische meditatie trainingen en een jaar training bij Robert Hartzema.

Buiten mijn eigen Yoga Centrum heb ik 3 jaren als Yoga docent gewerkt voor het Muziek Centrum van de Omroep. Ik gaf daar les aan de muziek orkesten,onder andere het Metropool Orkest en het Radio Kamerorkest.
In 2013-2014 en 2014-2015 als vakdocent gewerkt voor MAKS in Eindhoven, een opleiding voor schoonheidsspecialistes. Ik gaf daar het onderdeel Shiatsu en heb daar ook gexamineerd.
In het voorjaar van 2017 heb ik een Mind in Body Training cursus gegeven aan leerlingen van het Baarns Lyceum.


“Als je de tijd neemt om je bewustzijn tot rust te laten komen krijg je de kans om dieper te gaan. Je indrukken verdiepen zich en zullen zich meer verbinden met wie je werkelijk bent.”
Op mijn weblog schrijf ik vanuit mijn ervaringen en opgedane inspiratiebronnen.

Mind in Body Training is bedacht en ontwikkeld door Twan Robben 2016©