twan
Als basis heeft meditatie ontspanning: een gevoel van lichamelijke en geestelijke ontspanning. Waarin we in onszelf rustend aanwezig zijn. Ontspanning begint bij het lichaam. We kunnen niet effectief mediteren als ons lichaam nog vol spanning, stress en onrust zit. Yoga en Chi Gong bieden de beste begeleidende oefeningen hierin. Dit hoeft niet te betekenen dat je eerst aan Yoga of Chi Gong moet doen om te beginnen met mediteren. Meditatie begint echter wel altijd bij je lichaam, omdat je daar al bent.
Vervolgens ga je verder op je meditatie pad. Je gaat je meditatie verdiepen in deel twee. Om vervolgens in deel drie uit te komen bij een deel van je zelf wat je misschien nog niet onderzocht hebt, je essentie.

Het is begin is anders dan je verwacht.
Wanneer we klein zijn en leren lopen, zijn we volledig bij elke stap aanwezig. Elke stap die we doen maken we bewust. Dat geldt ook voor meditatie. Door te oefenen kijken we in de spiegel. Niet om ons zelf te beoordelen, maar om te kijken, te zien, waarnemen, wat en vooral hoe we dingen doen. Dat is het begin van meditatie, jouw meditatie. En omdat we beginnen, starten we met ontspanning.
Voor wie is dit deel bestemd?
Wanneer je nog nooit gemediteerd hebt of iets aan ontspanning hebt gedaan, dan is de beginners cursus een goed begin.

De beginnerscursus bevat de volgende elementen:
1. Lichaamshouding : Staande – lopende – zittende en liggende ontspanning.
2. Ontspannen op verschillende niveaus.
2. De adem ontdekken.
4. Concentreren of ontspannen.
5. Aandacht ontdekken.
6. Stilte ontmoeten.
Door middel van Yoga en Chi Gong oefeningen ontwikkel je, en leg je een solide ontspannen basis voor de volgende stap; het persoonlijk verdiepen.

In dit deel maken we de stap naar verdieping van de aandachtige meditatie, de mindfulness. Hoewel deze vorm een geheel eigen westerse ontwikkeling heeft doorgemaakt, is zijn oorsprong Boeddhistisch. Door middel van thema’s zullen we de Boeddhistische mindfulness verbinden met onze persoonlijke ontwikkeling.
Aan de orde komen:
1. De stap maken naar onverdeelde volledige aandacht.
2. Aandacht verdiepen.
3. Onrust hanteren.
4. Adem en aandacht samen laten gaan.
5. Omgaan met gedachten, gevoelens en emoties.
6. Stilte ontwikkelen.
Ook hier worden de zittende meditatie oefeningen ondersteund met Yoga en Chi Gong.

In dit deel gaan we voorbij onze persoonlijkheid.

Meer informatie komt nog.....


Mind in Body Training is bedacht en ontwikkeld door Twan Robben 2016©