Jin Shin Yoga, een nieuwe en unieke Yoga

Jin Shin Yoga is een unieke nieuwe yoga vorm. Het is een zachte yoga vorm met o.a. veel langzame bewegingen waarin je in aanraking komt met je eigen energie.
Het is een zachte vriendelijke weg naar binnen. Door de diepere gerichte ontspanning opent je lichaam zich vrijwilliger en gaat je energie beter stromen. Maar je komt ook meer in contact met wat je dieper kunt voelen. Én kan het stil in je worden...
Op woensdagavond in september start er is er een Jin Shin Yoga cursus, klik hier voor meer info.
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Er zijn wekelijks Yogalessen. In deze Yoga lessen wordt ook de Jin Shin toegepast.
Lestijden: dinsdagavond 20:30-21:30 en woensdag avond 20:15-21:45. De lessen kosten €32,- per maand.
U kunt zich opgeven via het contact formulier.
Een proefles werkt onvoldoende, is mijn ervaring. Om een juiste keuze te kunnen maken, heeft u meer tijd nodig.
U kunt het beste uitproberen in een probeermaand voor €25,-

In tegenstelling tot de actievere yoga vormen gebruiken we in de Jin Shin Yoga geen krachtige snelle bewegingen. We zijn er niet actief op uit om leniger of sterker te worden, zoals in de power-yoga.
De Jin Shin Yoga is ook anders dan yin yoga die door lang aangehouden yoga houdingen ontspanning en energie doorstroming wil bereiken in de bindweefsel lagen van het lichaam. Energie in beweging brengen is ook het doel van Jin Shin Yoga.
We blijven licht actief en aandachtig in wat we voelen. En we gebruiken wel beweging en onze handen om ons te openen voor de diepere ontspanning.

Hét uitgangspunt van Jin Shin Yoga is energie. Energie ervaren en in beweging brengen. Daarvoor combineren we verschillende methodes.
Het ontdekken en in beweging van brengen van je energie doen we door verschillende soorten oefeningen.
Deze fysieke oefeningen komen uit de Tibetaanse, de Chinese en Indiase tradities. Het invoelend ervaren van je energie leer je, door er met je handen naar te luisteren.
Deze Jin Shin techniek is door iedereen en gemakkelijk te leren. Maar het zal je leren om meer in het moment zelf en bij het gevoel zelf te blijven. Dat neem je mee naar je dagelijkse leven en daar pas je het toe… Dat is Yoga!

Aandachtig luisteren in jezelf naar je eigen energie is eenvoudig. Maar, het vraagt van je dat je aandachtig en stil wordt.
Dit zijn kwaliteiten die door Jin Shin Yoga al doende ontstaan. “De drukte in je hoofd word je niet de baas door er tegen te vechten.”
Jin Shin Yoga zit op het grensvlak van Yoga en meditatie. Er ontstaat regelmatig een diepe meditatie tijdens de lessen.
“Het wordt echt stil in je, in je denken. Er ontstaat ruimte en diepe ontspanning in je hoofd en je lichaam”.

Omdat de Jin Shin Yoga nieuw is, is er nog geen boek. Er is wel een kennismakingscursus. In centrum Nei Tao is in de bestaande yoga lessen al Jin Shin toegevoegd. Wat uit de praktijk is ontstaan, wordt ook in de praktijk uitgevoerd. In de cursus werken we met thema’s en in de doorlopende lessen kunnen er zelfs nieuwe thema’s ontstaan. Het blijft een ontdekkingsreis die nooit eindigt, want je leert van je zelf. Voor de cursus, kijk op de cursus pagina.


Jin Shin Yoga is ontwikkeld door Twan Robben in 2018©