chi gong
Pak stress aan, en beheer uw eigen energie.
Op mijn weblog schrijf ik vanuit mijn ervaringen en opgedane inspiratiebronnen.

chigong
Geworteld als een boom, die meebuigt met de wind, dat is Chi Gong.

Chi Gong is een Chinese term voor het werken met energie. Jouw eigen energie.
Chi Gong is heel oud en kent talloze stijlen en technieken. Met de inzet van de juiste technieken en vormen is het geschikt voor jong en oud, sportief of niet-sportief. Het kan ingezet worden voor allerlei doeleinden: gezondheid, vechtkunst, ontspanning meditatie etc...
In de Chi Gong ontstaat een andere ontspanning dan in Yoga of Jin Shin Do. Je bent ontspannen, maar ook alerter. Niets gebeurd zonder jouw inzet. Kracht komt van binnenuit en veranderingen ontstaan in ontspannen rust.

Sport?

Bij sportief bewegen voor je gezondheid, gaat het al snel om prestaties en het verbeteren ervan. Het verbeteren van jezelf door het verleggen van je grenzen, kan dan voorop komen te staan.Maar de Chinezen zien dat anders. Zij gaan er ook anders mee om. Bewegen begint in de Chi Gong bij het ontspannen en een ogenschijnlijke stilstand.
Het Zhan Zhuang, stil staan als een boom, is vaak het begin van de Chi Gong.
Zhan Zhuang is niet zo maar "stil staan" het is een zachte, maar krachtige manier om te ontspannen en stress aan te pakken.
Het staan helpt je de Chi te sturen en in balans te brengen. Hierdoor ontwikkel je kracht, stress weerstand en doorzettingsvermogen.

Mind in Body Training is bedacht en ontwikkeld door Twan Robben 2016 ©